Zoek

JONGCD&V-er Christophe Hellemans op congres Young Fine Gael

JONGCD&V-er Christophe Hellemans op congres Young Fine Gael

Als vertegenwoordiger van JONGCD&V, en in Ierland verblijvend door mijn stage bij het FIT in Dublin, mocht ik deelnemen aan de jaarlijkse nationale conferentie van Young Fine Gael, de Ierse zusterpartij van JONGCD&V. Het congres vond plaats in het laatste weekend van november. YFG is vaak aanwezig op onze congressen en ook binnen YEPP is er een goede dynamiek met hun internationaal team. Des te leuker dus om ook bij hun te mogen langsgaan.

Op vrijdag bezochten we met enkele internationale gasten Leinster House, waar zowel het Ierse Hogerhuis (Seanad Éireann) als Lagerhuis (Dáil Éireann) zetelen. Vervolgens reden we van Dublin naar Ballinasloe, waar de conferentie plaatsvond in het Shearwater Hotel. Daarna keken we toe het het Grote Debat plaatsvond, een ludiek debat waarin deelnemers hun redenaarskunsten kunnen ten toon spreiden voor een jury. Tot slot vond er nog een verrassingsevent plaats waarin werd teruggeblikt op 40 jaar YFG.

Op zaterdag trokken we, met het internationale gezelschap, naar Clonmacnoise, een historische monastieke site in de buurt van Athlone. Deze site sprak echt tot de verbeelding met de rivier Shannon op de achtergrond. Daarna reden we terug naar het hotel en hadden we een ontmoeting met Europees parlementslid Mairead McGuinness en met de An Taoiseach Enda Kenny (eerste minister). Er werden interessante onderwerpen als Europa, Brexit, vluchtelingencrisis, mentale gezondheid, … aangesneden. Daarna volgde een panelgesprek met interessante sprekers over de immigratiecrisis in Europa.

Op zondagochtend vond nog een netwerkmoment plaats, waarbij we de kans kregen om gedachten uit te wisselen met enkele kernfiguren binnen YFG. Daarna werden de resultaten van de YFG President Elections bekendgemaakt. Marian O’Donnel werd verkozen als nieuwe voorzitter van de YFG.

Thanks a million, as the Irish would say!


Christophe Hellemans


Share/Bookmark